Od 15. februarja 2016 v Kinu Šiška obratuje Bitnik dvosmerni bitcoin avtomat, ki omogoča nakup in prodajo bitcoinov. Bitcoin je globalna digitalna valuta, ki je bila v letu 2015 proglašena za najdonosnejšo svetovno valuto. Bitcoin je neodvisen od centralnih avtoritet, transferji pa so opravljeni hitro in z minimalnimi stroški, ne glede na vrednost transakcije. Bitcoin lahko po internetu brez posrednikov pošiljamo drugim osebam po svetu, s tem pa nam bitcion vrača finančno avtonomijo.

Avtonomnost financ za posameznika pomeni predvsem veliko odgovornost, prav ta odgovornost pa je ključ do večje svobode. Ker je pri rokovanju z bitcoini vsa odgovornost v rokah posameznika, Kino Šiška in Bitnik organizirata predavanje s praktično delavnico na temo bitcoina, kjer bo govora o uporabnosti, zaščiti in varnosti pri uporabi te digitalne globalne valute.

Tematika in vsebina delavnic bo odvisna od želj in stopnje znanja udeležencev.
V kolikor se bodo delavnice udeležili bolj novinci, bomo predvsem odpirali bitcoin denarnice, spremljali in testirali transakcije, se naučili več o varni uporabi in hrambi ter podobne osnovne zadeve.

V kolikor pa bodo na delavnici prisotni tudi naprednejši uporabniki, bomo vsebino z veseljem razširili, možne teme so lahko recimo:
– napredna bitcoin varnost (hardware wallets, mycelium entropy, paper wallets, Cryptosteel, key splitting. S sabo bomo imeli tudi potrebno opremo (testni Trezor, Mycelium entropy + varen printer, Cryptosteel za vpogled)
– ocenjevanje dinamične provizije ob pošiljanju bitcoinov in povezani procesi
– hiter uvod v Ethereum
– davčna in pravna obravnava bitcoinov v Sloveniji

Na delavnici bo prisotnih več Bitnik sodelavcev, tako da se bomo lahko hkrati posvetili različnim tematikam.

Odprti smo tudi za predloge s strani skupnosti. Če bi radi sami predlagali kako temo, ki jo naj na predavanju ali delavnici obdelamo, nam prosim to sporočite vsaj par dni prej:

Na mail: info@bitnik.eu
Po telefonu: +386 1 777 42 43
Ali preko Bitnik Panda chat-a, ki smo ga pravkar dodali na naši spletni strani: Bitnik

Predavanje in delavnica so odprte za javnost in brezplačne! Vljudno vabljeni!

Povezava na Kino Šiška dogodek: Bitcoin predavanje z delavnico
Povezava na FB dogodek: Bitnik in Kino Šiška: Bitcoin predavanje z delavnico