Bitnik predstavlja Reload, univerzalno rešitev za zanesljivo in avtomatizirano dokupovanje bitcoinov ter napredno računovodstvo, ki je od danes brezplačno na voljo uporabnikom.

Link do Reloada: reload.bitnik.eu
Reload FAQ: reload.faq

Naš kontakt v primeru vprašanj ali težav: reload@bitnik.eu

KAKO deluje Reload?

Reload poveže bitcoin denarnico z izbrano menjalnico ter poskrbi, da se bitcoini avtomatično dokupijo, takoj ko se jih pošlje ali porabi iz izbrane denarnice. Takoj ko je neko število bitcoinov poslano iz denarnice, bo Reload isto vrednost takoj dokupil na povezani menjalnici.

Reload Tutorial video:

ZAKAJ uporabljati Reload?

Neodvisnost
Reload podpira nekaj denarnic in veliko menjalnic. Če se ena izmed menjalnic zapre ali je trenutno nedosegljiva, jo lahko hitro zamenjamo z drugo. Enostavnost: vse kar je potrebno storiti za konfiguracijo Reloada, je enkratno ustvariti API ključ na izbrani menjalnici. Denarnice ni potrebno konfigurirati, potrebno je le navesti njen javni naslov.

Varnost
Nikoli nimamo niti nočemo imeti direktnega dostopa do sredstev uporabnikov Reloada. Privatni podatki (kot so naslov bitcoin denarnice in uporabniško ime na menjalnici, so vedno prenešeni v kodirani formi, najbolj občutljiv podatek (API secret) pa je shranjen enkriptirano.

Zasebnost
Ker Reload ne upravlja z vašimi sredstvi, osebni podatki uporabnikov niso potrebni; dovolj je email kontakt. Reloadu je mogoče preprečiti dostop do drugih podatkov na menjalniških računih uporabnikov pri menjalnicah, ki to omogočajo.

Hitrost
Pod normalnimi pogoji bo Reload porabljene bitcoine dokupil v nekaj sekundah.

Zanesljivost
Če izbrana menjalnica začasno ne dela, bo Reload dokupil bitcoine, takoj ko bo menjalnica spet normalno delovala. Tudi v primeru, da na menjalnici ni dovolj sredstev ali če API ključi nimajo pravih dovoljenj, bo Reload počakal in bitcoine dokupil takoj ko bo to mogoče. Reload bo prav tako poskrbel, da se nakup opravi ne glede na volatilnost cena bitcoina (Reload bo poizkusil znova, če prvi poizkus ne bo uspešen), kot tudi v primeru minimalnega možnega nakupa na menjalnici (Reload bo počakal, da se zbere znesek, ki preseže minimalnega in bo nakup opravil takrat).

Dostopnost
Reload spletna applikacija gostuje na Google serverjih, ki zagotavljajo izredno visoko dostopnost. Bitnikov Lamassu BTM uspešno uporablja Reload za dokupovanje prodanih bitcoinov že več mesecev.

Transparentnost in računovodstvo
Ročno pripraviti računovodstvo za prodane bitcoine zna biti zelo zamudno in težavno delo, saj se plačila in dokupovanje na menjalnicah pogosto ne ujemajo popolnoma. Reload to opravi sam, saj izračuna natančno ceno nakupa za vsako plačilo ali za vsak prodan bitcoin in je popolnoma zanesljiv računovodja na katerega se je mogoče zanesti tudi v najbolj težavnih primerih.

PODPRTE MENJALNICE in DENARNICE

Zaenkrat Reload podpira sledeče menjalnice: Bitstamp, ANX, BitcoinToYou, Bitfinex, BitVc, Bleutrade, BTCChina, BTC-e, BTCTrade, CexIO, Hitbtc, Kraken, Loyalbit, OkCoin, TaurusExchange. Menjalnice bodo dodane glede na povpraševanje in želje uporabnikov.

Reload zaenkrat podpira katerokoli bitcoin denarnico, ki uporablja enojen naslov. Denarnice, ki avtomatično menjujejo naslove, bodi deterministično ali poljubno (to je uporabljajo BIP 32 / HD-denarnice) zaenkrat niso podprte; podpora BIP 32 pa je v planu.

RELOAD in ŠIRITEV UPORABE BITCOINA
Katere probleme Reload rešuje in zakaj lahko pomaga širitvi uporabe bitcoina?

Nestabilnost cene
Nestabilnost in volatilnost cene bitcoina gotovo ne doprinese k njegovi masovni širitvi in adaptaciji. Reload sicer ne more preprečiti nestabilnosti njegove cene, lahko pa omogoči in podpre brezskrbo dnevno plačevanje z bitcoini. S pomočjo Reloada lahko vsak dan brezskrbno plačujete z bitcoini, saj bo Reload vse porabljene bitcoine takoj dokupil.

Nezadostna dostopnost
Bitcoin še vedno ni zlahka dosegljiv vsepovsod. Verjamemo, da je dostopnost podprta z naraščajočim številom BTM operaterjev in LocalBitcoin prodajalcev, zato smo z Reloadom razvili praktične rešitve za enostavnejše in učinkovitejše prodajanje bitcoinov.

Kompleksnost priprave davčnih poročil
Pripraviti jasno in pregledno davčno poročilo uporabe ter prodaje bitcoina je lahko izredno dolgotrajno in problematično opravilo. Reload to opravi sam, saj sproti in avtomatično ustvarja natančna poročila in je kos tudi najkompleksnejšim primerom.